Werk

TOTALSPIEL AUTHORITY MEDIA (2014- nu)

Voor Aan de keukentafel, het blad van supermarkt Coop produceer ik de knutselpagina’s. Kinderknutsels, handigheidjes en traktaties. Het idee, tekst, fotografie en styling doe ik ineen. Hier zijn een aantal tutorials  online te zien op de site van Coop.

YOUNG & CONNECTED (2007- nu)

Bij uitgeverij Young & Connected worden kinderkranten Kidsweek en 7Days uitgegeven. Als freelancer werk ik mee aan verschillende projecten.

Daarnaast maak ik als coördinator en eindredacteur in samenwerking met Young& Connected speciale uitgaves.

In september 2016 verscheen Alles Over Eten. Een krant in de stijl van Kidsweek, maar dan helemaal over eten, in samenwerking met het Voedingscentrum. Van het lievelingseten van Bokito, tot recepten voor in de broodtrommel. Wat eten topsporters? Wat is eigenlijk de schijf van vijf? En verder interviews, weetjes, puzzels en testen.

Eerder produceerde ik  de Recyclekrant in opdracht van Nedvang, Wecycle en Stichting Papier en Karton en het kinderboekenblad voor Bruna ter gelegenheid van de Kinderboekenweekin 2014.

YOUNG CROWDS (2010-nu ), voor Young Crowds werk ik regelmatig aan verschillende projecten.

In het voorjaar van 2016 maakte ik voor het dierenpark Wildlands ontdekkingstochten voor schoolklassen op verschillende niveau’s en met verschillende thema’s. Door kinderen te activeren tijdens het bezoek, zien, beleven en leren ze meer.

Ook maakte ik een lesboekje bij de film Storm, letters van Vuur, een spannende film over onder meer Maarten Luther. De film komt begin 2017 uit en het materiaal is bedoeld om bovenbouwleerlingen van de basisschool op een leuke manier meer achtergrondkennis te geven over de reformatie en het leven in de Middeleeuwen.

Voor Kosmos, de uitgeverij van Jamie Olivers kookboeken, maakte ik het boekje Goed (w) eten, geïnspireerd op Jamie’s Food Revolution Day.

Elk jaar in september vindt de Roald Dahl week plaats, ter ere van de verjaardag van deze grote schrijver. En elk jaar hoort daar ook een werkboekje bij, dat in het teken staat van een van zijn boeken. in 2016 was dat de GVR, en ik maakte een pagina over de befaamde droompotten van de reus. Met foto’s en knutseltips om ze zelf in de klas te maken.

Eerder maakte ik in 2014 voor het Frans Halsmuseum een speciaal werkboekje om basisschoolkinderen experts te laten worden in het het werk van deze beroemde schilder.

Bij de indrukwekkende film Oorlogsgeheimen ontwikkelden we verschillende verdiepende kranten en werkboekjes voor in de klas.

Voor de ANWB explorer inspectiekids maakten we twee maal per jaar een fijn magazine vol kampeernieuws, interviews, recepten, knutselpagina’s, survivaltips en testjes.

Als boekenwurm schrijf ik graag recensies voor Young Adult Books van de nieuwste boeken. Lezen voor de lijst, psychologische romans, liefde &relaties, realistisch en waargebeurd, in elk genre zijn prachtige boeken te vinden.

Voor de Nationale Hoorstichting kwam in 2014 een nieuwe editie uit van het magazine Oorzaken, met onder andere een interview van mij met de slechthorende Mirte en haar zusjes.

OUDER WERK

Van 2010 tot en met 2012 vormde ik samen met freelancers Liesbeth VijfvinkelClaudia Lagermann en Jeannette Jonker de redactie van de Scouting Magazines Beverpost (scouts van 5 tot 7 jaar) , Scouty (scouts van 7 tot 11 jaar), Flitz (scouts van 11 tot 15 jaar), Ixixel (scouts van 15 tot 18 jaar) en Scouts Info (voor scouts vanaf 18 jaar) die vier keer per jaar verschenen. Onder de redactiewerkzaamheden vielen onder meer reportages maken en uitzetten, knutseltutorials schrijven en fotograferen, recensies van spellen, boeken en uitjes schrijven, contact onderhouden met Scouting Nederland en de eindredactie voeren over de vijf magazines.


(klik voor PDF)

Ook werkte ik mee aan verschillende boeken voor Scouting Nederland. In de kompas-serie (handboeken voor de leiding) zijn verschillende artikelen van mij opgenomen.

Ook maakte ik een speciaal uitgewerkt programma voor een Scouting opkomst in het kader van de Week van het geld. Met een voorleesverhaal en verschillende spellen leerden de scouts al spelende meer over de doelstellingen van de Week van het geld.


(klik voor PDF)

Verder maak ik recensies van Kinderboeken voor LOL (Leuk om te lezen), voor groep 3 en groep 6, ook tweemaandelijks te lezen op de site van LOL.

Daarnaast werk ik geregeld mee aan projecten zoals
Mijn Skills

en Strax Studeren

de Kinderboekenweekkrant en de Hoorstichting special (klik voor PDF versie)

BUREAU BOK (2011-2013), Verschillende projecten voor Bureau Bok waaronder: Scenario voor korte film ‘De Mysterieuze eicode’ met bijbehorend mini magazine


Script voor toneelstuk in het Science center Nemo
Vakantie-doe-boek voor het festival Gelegerd in Gelderland

ADVERTORIALS (2012) In opdracht van 7Days advertorials voor Universiteit Leiden geschreven voor de studieoriëntatie dagen. Deze advertorials zijn in reportagevorm, en gaan over verschillende beroepen zoals griffier en persoonlijk medewerker van een Tweede Kamerlid.

PITTIG EN STOER (2011) Voor de speelgoed-magazines Pittig en Stoer verschillende testteam producties gemaakt en quizzen geschreven.

LOSSE PROJECTEN (2011) In samenwerking met Diederik Broekhuizen content geschreven voor de niet meer bestaande website van de Mc Juniorclub van Mc Donalds. Voor de Fantasiefontein een workshop aan kinderen gegeven over taal. Voor zangeres Suzanne Plugge teksten geschreven voor haar site.

KIDSWEEK JUNIOR EN KIDSWEEK (tegenwoordig 7Days) (2007-2009) Voordat ik freelance tekstschrijver werd, was ik werkzaam als redacteur en presentator bij Kidsweek van uitgeverij Young and Connected. Ik maakte:
JOURNAAL (2008-2009), twee keer per week redactie en presentatie van het online journaal voor kinderen van 9 tot 12.

KIDSWEEK JUNIOR COMMERCIAL een van de twee commercials die in 2009 te zien waren op Nickelodeon en Jetix.

ARTIKELEN KIDSWEEK JUNIOR (2007-2009) Voor Kidsweek Junior, de wekelijkse krant voor kinderen van basisschoolleeftijd, was ik verantwoordelijk voor een aantal pagina’s, zoals binnenlands nieuws, dierennieuws en TV-reportages. Daarnaast organiseerde ik maandelijks een testteam bijeenkomst met vijf kinderen om producten te testen. Van de testdag maakte ik een productie met tekst en beeld. Hieronder een aantal PDF’s met voorbeelden van pagina’s.

Geef een reactie